nieuws

Sijf Rotterdam tweede café met Duvel op de tap

Café 3039

Duvel stroomt sinds 18 oktober ook door de tapleidingen van de Rotterdamse kroeg Sijf. Het café werd door de Belgische brouwerij geselecteerd als tweede testpunt en heeft daarmee het Duveltapdebuut in de Rotterdamse horecascene. Café Olivier uit Utrecht heeft sinds een kleine twee weken Duvel op de tap en was daarmee de eerste van de wereld.

Sijf Rotterdam tweede café met Duvel op de tap

‘Bij de Rotterdamse kroeg Sijf wordt in de regio het meeste speciaal bier per vierkante meter gedronken. Een gegronde reden om hier deze Rotterdamse primeur plaats te laten vinden’, zo meldt Sijf zelf.

Duvel van de tap

Door de hoge nagisting op fles en de aanwezigheid van koolzuur was het tot voor kort onmogelijk om het bier fatsoenlijk uit de tap te krijgen. De Duvel brouwerij in Moortgat ontwikkelde een techniek waardoor de populaire smaak van het bier bewaard blijft en het tóch mogelijk is om het bier te tappen.

Herman Hell

Kroegbaas Herman Hell vertelt: ‘Speciaalbier had vroeger een beetje een oude lullen imago, dit is mede door de komst van verschillende hippe micro brouwerijen allang verleden tijd. Wij voelen ons natuurlijk vereerd dat Duvel ons heeft geselecteerd als testlocatie. Wederom een mooie bevestiging voor onze liefde en passie voor speciaalbieren.’

Uiteindelijk komen er tien zaken die mee gaan doen aan deze pilot.

Reageer op dit artikel