nieuws

Derde editie Internationale Sherry Week

Café 990

De derde editie van de International Sherry Week, gaat maandag 7 november van start. Van 7 tot en met 13 november staat wereldwijd bij duizenden restaurants, bars, hotels en wijnwinkels sherry centraal in proeverijen, wijn-spijs menu’s, cocktails en andere thema evenementen.

Derde editie Internationale Sherry Week

De Sherry Week is een initiatief van de Sherry wijnraad in Spanje, de ‘Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry’. In Nederland wordt het officiële startsein van de International Sherry Week op maandag 7 november om 20.00u in de Utrechtse Jaarbeurshallen gegeven. Tijdens de ‘Nacht van Gault&Millau’, aansluitend op vakbeurs Gastronomie zal een Spaans optreden de evenementen in Nederland inluiden.

50 Nederlandse bijdrages

In Utrecht, de stad van restaurant ‘Podium onder de Dom’, dat het winnende team leverde tijdens de Nationale Finale van de Copa Jerez, zal de start van meer dan 50 Nederlandse bijdrages worden gevierd. Een optreden van Flamencodanseres Ana Azules met begeleiding van Rafaël Galvan Reyes, Vicente Santiago Santiago en Manon Voorwinde zorgt voor een feestelijke opening.

Sherry en gerechten: Shapas

Deze derde International Sherry Week staat vooral in het teken van de combinatie van Sherry met gerechten. In Nederland wordt veel ingehaakt op het Shapas fenomeen. De combinatie van een culinair hapje of tapa met een eigen favoriete Sherry. Tijdens de Vakbeurs Gastronomie kunnen bezoekers zich laten inspireren op het Spaanse Paviljoen (tegenover het Kookeiland) door Fabiola Bonke van Spanje Totaal (maandag) en Ellen van de Ven van Vivacadiz.nl (dinsdag) die hun versie van Shapas zullen presenteren.

Digitaal Platform

Centraal in de International Sherry Week staat het interactieve online platform sherryweek.wine.  Deze microsite biedt niet alleen een interactieve wereldkaart van alle evenementen, maar ook mogelijkheden voor evenementen op social media zoals de Twitter proeverij op 8 november. Nieuw is een online streaming met Tio Pepe rechtstreeks vanuit Jerez in meerdere talen. Op Facebook komt een live Q&A (Vraag & antwoord) met Beltrán Domecq en César Saldaña, de president en de generalmManager van het Consejo. Zij beantwoorden live vragen over Sherry op de internationale Facebookpagina.

Meedoen

Iedereen kan tot de allerlaatste dag meedoen aan de International Sherry Week en zo meeliften op het wereldwijde platform. Importeurs, wijnverkopers, horeca, bloggers en liefhebbers van Sherry kunnen een of meerdere eigen Sherry evenementen registreren op sherryweek.wine. De enige voorwaarden zijn dat Sherry centraal staat en meerdere mensen bij het evenement betrokken zijn. Via social media kunnen ideeën uitgewisseld worden met andere Sherry liefhebbers met behulp van #sherryweek en #sherrylover. Nieuws en updates zijn te volgen op de Nederlandse kanalen van Facebook en Twitter.

Reageer op dit artikel