nieuws

Nominaties meest verantwoorde alcoholcommercial 2016

Café 1159

Negen nominaties dingen mee naar de beste en meest verantwoorde alcohol tv commercial die het afgelopen jaar op de Nederlandse televisie is verschenen. Vanaf vandaag, tot 15 november, kan het Nederlandse publiek (18+) stemmen op haar favoriete commercial via www.stivaaward.nl.

Nominaties meest verantwoorde alcoholcommercial 2016

De Stiva TV Award 2016 wordt op vrijdag 18 november uitgereikt. De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) wil met de uitreiking van de Stiva TV Award 2016 laten zien dat leuke alcoholreclame en bewustmaking voor verantwoorde alcoholconsumptie prima samen gaan. Vorig jaar ging de eerste prijs naar Heinekens’ The Chase’, de commercial met James Bond in de hoofdrol.

Negen commercials waaruit het publiek nu kan kiezen:

1.    Heineken: When you drive, never drink (Publicis Milan)
2.    Amstel: Proostnamen (INDIE)
3.    Grolsch: 400 jaar Karakter (Alfred)
4.    Amstel Radler: Highwayman (INDIE)
5.    Heineken: Moderate drinkers wanted (Publicis Milan)
6.    Apple Bandit: Follow that fox (Cloudfactory)
7.    Johnnie Walker: Jude Law (Anomaly)
8.    Licor 43: Pura Passion (Wonder)
9.    Brand: Uitgesteld genot (INDIE)

De jury met Fred van Raaij (Tilburg University), Yvonne Prins (UM Nederland) en Anne de Clercq (film- en televisiemaker) heeft negen tv commercials genomineerd. Jurylid Anne de Clercq: ‘We hebben de commercials beoordeeld op creativiteit en originaliteit, van het concept en de uitwerking. Daarnaast hebben we er speciaal op gelet dat de commercial aandacht schenkt aan verantwoorde alcoholconsumptie en de manier waarop de makers dit in de commercial verwerkt hebben.’

Stemmen via site

De winnaar van de STIVA TV Award 2016 wordt bepaald door de stemmen van het publiek en de stemmen van de vakjury. Het gaat om commercials die tussen 1 oktober 2015 en 1 oktober 2016 zijn uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het publiek (18+) kan vanaf vandaag via www.stivaaward.nl eenmalig stemmen op een van de negen nominaties. Een leeftijdscheck maakt onderdeel uit van het stemproces.

Reageer op dit artikel