nieuws

Tipje van de sluier Café Top 100 2016: Noord-Brabant caféprovincie

Café 7269

De 23e editie van de Café Top 100 wordt maandag 7 november in Hilversum bekendgemaakt. Alle cafés die in de lijst staan, hebben drie juryrondes overleefd en weten inmiddels dat ze erin staan. Voor de precieze plek, moeten ze nog even geduld oefenen. Wat alvast onthuld kan worden: Groningen, Rotterdam en Haarlem zijn dé cafésteden met ieder vier namen in de lijst. Noord-Brabant vaardigt dit jaar de meeste cafés af naar de Café Top 100. Liefst 16 cafés in de lijst komen hier vandaan.

Tipje van de sluier Café Top 100 2016: Noord-Brabant caféprovincie

Noord-Brabant is met 16 cafés in de lijst, dit jaar dé caféprovincie. De overige provincies zijn als volgt vertegenwoordigd: Limburg en Noord-Holland met 15 cafés, Zuid-Holland 14, Gelderland 8, Zeeland 7, Overijssel 6, Utrecht 5, Drenthe 4, Friesland 4, Groningen 4 en Flevoland 2. In de afgelopen 22 jaar leverde alle provincies, met uitzondering van Zuid-Holland en Flevoland, ooit een winnaar.

Groningen, Haarlem en Rotterdam cafésteden

In het verleden hebben Amsterdam en Maastricht zich als cafésteden bewezen. Beide steden hebben drie cafés binnen hun stadsgrenzen die ooit de Café Top 100 wisten te winnen. Dit jaar zijn Groningen, Haarlem en Rotterdam echter het best vertegenwoordigd met 4 cafés in de lijst. Delft, Maastricht en Venlo vaardigen 3 cafés af.

De Eregalerij

De Café Top 100 wordt al sinds 1994 bekendgemaakt door Misset Horeca. De winnaars van de afgelopen vijf jaar zijn: De Bóbbel, Maastricht (2011), Hoppe, Amsterdam (2012), Olivier, Utrecht (2013), Groothuis, Emmen (2014) en In den Bockenreyder, Esbeek (2015). Voor alle winnaars ooit en andere historische feiten en cijfers, kijk hier.

Bekendmaking Café Top 100 2016

De ranglijst van de Café Top 100 2016 wordt maandag 7 november onthuld in Studio 21 in Hilversum. Daarnaast worden ook Provinciewinnaars bekendgemaakt en de Gouden Apenstaart (voor beste social mediabeleid), De Parel (beste medewerker) en de Publieksprijs (wie wist de meeste stemmen via social media te genereren) uitgereikt.

Reageer op dit artikel