Goudse horeca luidt noodklok om hoge terrasbelasting

Goudse horeca luidt noodklok om hoge terrasbelasting

Horecabedrijven in Gouda luiden de noodklok vanwege de torenhoge terrasbelasting in de stad. Gouda staat in de landelijke top-10 waar de meeste belasting voor een terras moet worden betaald.

Tegenover Omroep West zegt Victor Schuwer van de Goudse afdeling van KHN dat horecaondernemers de belasting nog maar nauwelijks kunnen opbrengen. Ondernemers betalen aan de gemeente €6,50 voor een vierkante meter terras.

Schuwer stelt dat de ondernemers meer tegemoet gekomen moet worden. 'De terrassen worden de komende tijd helemaal opnieuw ingedeeld met nieuwe parasols en nieuwe kleurstellingen. Dat kost een gemiddelde ondernemer al snel 15.000 euro.' Om de ondernemers daarin tegemoet te komen, wil KHN dat de gemeente ervoor zorgt dat Gouda in het rijtje van goedkoopste gemeenten belandt in het heffen van de precariobelasting.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.