Op het bier is de dry hopping-techniek toegepast, waarbij de hop na de hoofdvergisting wordt toegevoegd om het hoparoma te verhogen. Met de naam verwijst Gulpener overigens niet naar de Griekse filosoof. Tijdens het brouwproces wordt mout (ontkiemde gerst) omgezet in suikers. In een latere fase worden deze suikers door vergisting omgezet in alcohol en koolzuur. Het suikergehalte van het brouwsel (stamwortgehalte) wordt uitgedrukt in graden Plato. Dit bier heeft een Plato-gehalte van 18.25, ter ere van het jaar 1825 waarin de brouwerij ontstaan is.
Tweede eenmalige speciaalbier Gulpener: Plato 18.25

Met Plato 18.25 introduceert Gulpener voor de tweede maal een eenmalige speciaalbier. Een goudblond en ongefilterde Imperial lager met een alcoholpercentage van 8,25%.
Krijg het beste van Misset Horeca in je mail
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.
