nieuws

Airbnb en Starbucks in actie tegen maatregelen Trump

Café 2461

Reizigers die gestrand zijn doordat ze, vanwege het inreisverbod dat door president Trump is ingesteld, de VS niet in kunnen, krijgen van Airbnb gratis overnachting aangeboden. Starbucks is van plan 10.000 vluchtelingen in dienst te nemen als reactie op het inreisverbod.

Airbnb en Starbucks in actie tegen maatregelen Trump

Brian Chesky, oprichter en ceo van Airbnb schrijft op zijn Facebookpagina dat het niet juist is vluchtelingen te weigeren en dat het nodig is om de getroffenen bij te staan. ‘Airbnb biedt gratis onderdak aan vluchtelingen en alle andere personen die niet aan boord van een vlucht naar de VS mogen en zich niet in hun thuisland bevinden’, aldus de oprichter van Airbnb.

Starbucks: banen voor 10.000 vluchtelingen

Howard Schultz, hoofd van de koffiehuisketen Starbucks, richtte zich zondagnacht via de ondernemingswebsite tot de medewerkers om zijn ‘diepe bezorgdheid’ te tonen. Hij noemde het besluit van Trump verwarrend en kondigde plannen aan om in de komende vijf jaar 10.000 vluchtelingen een baan aan te bieden bij Starbucks. De topman van Starbucks wil beginnen in de Verenigde Staten, waar het mensen wil aannemen die als tolk of als ondersteunend personeel voor het Amerikaanse leger hebben gewerkt. Schultz stelde ook nog andere acties te willen ondernemen om het beleid van Trump tegen te gaan. Bovendien wil Starbucks blijven investeren in Mexico, gezien het een ‘zeer belangrijke markt’ blijft voor de koffieketen, aldus Schultz.

Leestip: Horeca Top 100 nr. 46: Starbucks

Reageer op dit artikel