nieuws

Brouwerij Hoop wint ‘Duurzaan Award 2016’

Café 1743

Bierbrouwerij Hoop heeft dit weekend de ‘Duurzaan award 2016’ gewonnen. Deze award wordt uitgereikt door het Zaanse ondernemers netwerk. Naast Hoop waren er nog negen andere Zaanse bedrijven die kans hadden op deze duurzame prijs. De Hoop bestaat, naast een brouwerij, uit een restaurant, een proeflokaal en een winkel. Eigenaar Paul Riteco ziet de prijs als een kroon op zijn ambachtelijke biermerk en brouwerij.

Brouwerij Hoop wint ‘Duurzaan Award 2016’

Brouwerij Hoop is een nieuwkomer op de biermarkt. De brouwerij is gestart in de zomer van 2016. Vanaf het begin wilde ondernemer Riteco fiks investeren in duurzaamheid waaronder 304 zonnepanelen op het dak van het brouwerijcomplex en 60 stuks op het kantoor. Riteco: ’zover wij weten is er geen andere brouwerij in ons land te vinden met zo’n grote capaciteit opgewekt zonne-energievermogen’. De opgewekte energie is voor iedere bezoeker van de brouwerij zichtbaar op een display bij de ingang.

Speciaalbieren

Naast de brouwerij kunnen bezoekers het restaurant bezoeken. Daar worden onder meer speciaalbieren van Hoop en Breugem met bijpassende gerechten als Fish and Chips of een homemade burger van Black Angus Rund van de grill geserveerd.

 

Reageer op dit artikel