nieuws

Nederlands Kampioenschap Biertappen staat weer voor de deur

Café 3070

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen staat weer voor de deur. De beste tappers komen op woensdag 11 januari 2017 naar de Horecava in Amsterdam waar jaarlijks de finale is. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd.

Nederlands Kampioenschap Biertappen staat weer voor de deur

Een professionele vakjury beoordeelt het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen op Horecava

Op woensdag 11 januari 2017 strijden vanaf 13:30 uur de beste tappers van Nederland tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de Horecava. Er zijn vijf regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes geweest, waaruit 56 toptappers zich geplaatst hebben voor de finale. De opdracht aan de deelnemers is helder: tap twee fluitjes, twee vaasjes bier en presenteer een speciaalbier aan de vakjury door deze uit het flesje uit te schenken. Rond 15:30 uur start de finale met de tien finalisten, waarvan om 16:30 uur bekend is wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Biertappen mag noemen.

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 300 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al zeven Nederlands Kampioenen gekroond. Volgens Vincent van der Wardt, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. ‘Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten.’

Meer informatie op Tapwedstrijden.nl

Reageer op dit artikel