nieuws

Café in Antwerpen boycot producten VS

Café 1348

Café Zeezicht in Antwerpen verkoopt geen Amerikaanse producten meer uit protest tegen de protectionistische koers van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Het Laatste Nieuws (HLN) berichtte donderdag dat ook de in België gebottelde of gebakken Amerikaanse producten Coca-Cola en chips van Lay’s onder de boycot van het café vallen.

Café in Antwerpen boycot producten VS

Het is nog onduidelijk of Zeezicht een handelsoorlog ontketent, maar er zijn inmiddels al enkele restaurants in dezelfde wijk die net als het café hebben besloten geen Amerikaanse producten meer te verkopen. De boycot tegen de Verenigde Staten concentreert zich vooralsnog in de Antwerpse wijk Zurenborg.

Economische boycot

‘Enkele dagen geleden hadden we een vergadering met al ons personeel. We vonden dat we iets moesten doen tegen het beleid van Donald Trump, dus stelde iemand voor om niet langer Amerikaanse dranken en snacks te verkopen. Een economische boycot is waarschijnlijk de enige maatregel die Trump in staat is om te begrijpen’, zegt David Joris, een van de uitbaters van café Zeezicht tegenover het Belgische HLN. Coca Cola en Lays sneuvelen, maar ook de Amerikaanse whiskey’s en de sigarettenmerken gaan eruit.

Reageer op dit artikel