nieuws

Explosief in café Amsterdam was handgranaat

Café 1310

Het explosief dat woensdag werd gevonden in het Amsterdamse Café in the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen was een handgranaat. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld die meer moeten vertellen over de herkomst ervan.

Explosief in café Amsterdam was handgranaat

Hoewel er wel een vermoeden is hoe de handgranaat in het café is beland, kan een woordvoerder daar in het belang van het onderzoek nog niks over zeggen. De eigenaar van het café zegt tegen AT5 dat het mogelijk om een gast gast die werd geweigerd in het weekend.

Onderzoek

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet onderzoek naar het explosief, dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie woensdag heeft ontmanteld.

Café gesloten

De burgemeester heeft het café gesloten vanwege de vondst van de handgranaat.

Reageer op dit artikel