nieuws

‘Heineken en Budels brouwen beste alcoholvrije bieren’

Café 1996

Heineken 0.0 en Budels malt 0.0 zijn de lekkerste alcoholvrije bieren, concludeert de Consumentenbond op basis van een smaaktest. Bavaria 0.0% en Warsteiner alkoholfrei scoren het slechtst.

‘Heineken en Budels brouwen beste alcoholvrije bieren’
Heineken introduceerde haar 0.0 in 2017 op de Nederlandse markt.

De Consumentenbond liet voor het juni-nummer van de Consumentengids 41 proefpersonen 10 soorten alcoholvrije bieren proeven. Hieronder de net gelanceerde Grolsch 0,0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0,0.

Heineken ‘lekker fris’, Budels ‘mooi biertje’

Het panel vond de Heineken en Budels (biologisch bier) het meest in de buurt van ‘echt’ bier komen. Het Heineken-bier wordt omschreven als ‘lekker fris’, terwijl Budels een ‘mooi biertje’ wordt genoemd. De hekkensluiters Bavaria en Warsteiner hebben ‘te weinig biersmaak’.  Daarnaast beoordeelden de proevers Bavaria als zuur en Warsteiner als bitter.

Lees ook: Ook Youp krijgt alcoholvrij bier niet meer stuk

Alcohol in alcoholvrije bieren

Bij het bekijken van de etiketten bleken 4 van de 10 geteste alcoholvrije biertjes toch een beetje alcohol te bevatten, schrijft de Consumentenbond. In Nederland gebrouwen biertjes vallen onder de Nederlandse Warenwet en mogen maximaal 0.1% alcohol bevatten. Alcoholvrij bier Heineken en Budels besteDeze regels gelden echter niet voor de buitenlandse alcoholvrije bieren die zijn getest. Dat zijn het Belgische Palm, het Tsjechische Budweiser Budvar en de Duitse varianten van Erdinger en Warsteiner. De alcoholvrije bieren van deze merken bevatten maximaal 0,5% alcohol.

Reageer op dit artikel