nieuws

Horeca Rotterdam organiseert Feyenoordfeesten

Café 4237

Feyenoordfans die zondag de ontknoping van de eredivisie op het Stadhuisplein in de binnenstad willen volgen, moeten ditmaal vooraf een kaartje kopen. De Rotterdamse horeca op het plein organiseert samen een ‘Feyenoordfestival’. Ook Café Van Zanten organiseert -opnieuw- haar kampioensevent. ‘Met ditmaal nog meer mensen dan afgelopen weekend’, aldus ondernemer Herman Hell.

Horeca Rotterdam organiseert Feyenoordfeesten

Op het Stadhuisplein is plaats voor tienduizend mensen. ‘Op is op’, waarschuwde de organisatie, waar de Rotterdamse horeca bij hoort, dinsdag.

Van 10.00 tot 22.00 uur

Afgelopen weekend, toen er geen toegang betaald hoefde te worden voor het evenemententerrein op het Stadhuisplein, was de toestroom veel te groot. Al anderhalf uur voordat Feyenoord aan de wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior begon, was het terrein vol. Veel mensen kwamen voor een dichte poort te staan en dropen gefrustreerd af. Het evenemententerrein met grote schermen is van 10.00 uur tot 22.00 uur open. De rest van de dag draaien er dj’s. Wie eenmaal het terrein verlaat, mag er niet meer op. De tickets kosten 7,50 euro.

Lees ook: Horeca Arnhem profiteert van KNVB-Bekerwinst Vitesse

Kampioensevent Café Van Zanten nóg groter

Ook verderop in de stad aan De Meent viert de horeca -naar ze hopen- een Feyenoordfeest. Het Kampioensevent, een initiatief vaHoreca-Rotterdam-Feyenoordn Herman Hell van Café Van Zanten. De Rotterdamse ondernemer organiseerde het event afgelopen weekend al, maar toen ging het kampioenschap van Feyenoord niet door vanwege een nederlaag bij stadsgenoot Excelsior. ‘Toen hadden we ruim 2000 kaartjes verkocht op het parkeerterein aan De Meent. Nu nog meer, omdat we het feest een stukje verplaatsen naar de Binnenrotte. Daar kunnen we ruim 7000 mensen kwijt.’

Goed publiek

Uiteraard zullen er grote LED-schermen zijn om de wedstrijd Feyenoord-Heracles live te volgen. Maar daarnaast zijn er ook foodcourts, een dj, een VIP-gedeelte en natuurlijk drank. Tickets waren online verkrijgbaar voor €9,50, VIP-tickets voor €150, alles is echter lang en breed uitverkocht. Bang voor ongeregeldheden is Hell niet. ‘Afgelopen week geen wanklank en dat gaat komend weekend ook niet gebeuren’, zegt de ondernemer stellig. ‘Wij hebben goed publiek, en die 2000 die afgelopen weekend een kaartje gekocht hadden, hebben nu opnieuw ‘early bird’-voorrang gekregen en konden kaartjes erbij kopen. Dus 4000 a 5000 kaartjes waren sowieso al weg.’

VIP-terein voor de ‘Van Zanten-sfeer’

Herman Hell, NRC, Brouwerij Noordt, Jubileumbier

Herman Hell: ‘Over 20 jaar weet iedereen nog dat hij in 2017 bij Van Zanten was.’

De ruim 7000 kaartjes waren in een paar uur uitverkocht en ook het zogeheten ‘Van Zanten en Friends & VIP-gedeelte’, is vol. Hell: ‘Op het terrein hebben we dat VIP-gedeelte ingericht omdat onze vaste gasten dezelfde sfeer te kunnen bieden die ze van Van Zanten gewend zijn. Daar heb je een eigen muntverkoop, hoef je minder lang te wachten bij de bar, eigen -gratis- toiletten, kortom; meer en beter.’ Door de grootte van het evenement moet Hell de kampioenswedstrijd in De Kuip zelf missen. ‘Ik moet er zelf bij zijn op De Meent, maar dat heb ik er voor over. Elke Rotterdammer weet waar hij in 1993 of 1999 was, toen Feyenoord kampioen werd. Over 20 jaar weet iedereen nog dat hij in 2017 bij Van Zanten was.’

Reageer op dit artikel