nieuws

Horeca ziet omzet voor vierde jaar op rij stijgen

Café 1067

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van het jaar met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe.

Horeca ziet omzet voor vierde jaar op rij stijgen

Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg in de horeca met ruim 0,5 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bij alle horeca-onderdelen werd meer omgezet. Bij fastfoodrestaurants, waaronder ook snackbars, lunchrooms, maaltijdbezorgers en ijssalons, was met 2,5 procent sprake van de grootste groei.

Omzet restaurants stijgt minder hard

De omzet van cafés, waaronder ook eetcafés en koffiebars, steeg met 2,2 procent. Hotels zetten 1,8 procent meer om dan in het eerste kwartaal en omzet van restaurants nam met 1,2 procent toe. Dat is overigens flink minder dan in het eerste kwartaal, toen de opbrengsten bij restaurants nog met 3,2 procent aandikten.

Reageer op dit artikel