nieuws

Warsteiner’s Tulpglazen tot kunst verheven

Café 1046

Voor het derde jaar op rij brengt familiebrouwerij Warsteiner een speciale reeks Art Collection glazen uit. De drie limited edition glazen zijn dit jaar vormgegeven door drie Europese illustrators. Het Nederlandse BoomArtwork (Eric van den Boom), de Duitse Andy Gellenberg en het Italiaanse artistieke team Art of Sool hebben ieder een uniek tulpglas ontworpen.

Warsteiner’s Tulpglazen tot kunst verheven

Het thema dit jaar is One of the world’s biggest small family breweries. Met deze kunstcollectie onderstreept Warsteiner haar betrokkenheid en passie voor kunst en design.

Familiebrouwerij Warsteiner

In 1753 opende de familie Cramer een brouwerij in het Duitse Warstein omdat de omstandigheden hier, dichtbij de beste ingrediënten, ideaal waren. Met die natuurlijke ingrediënten, het vakmanschap en de gastvrijheid van de brouwersfamilie maakt Warsteiner sindsdien het verschil. Catharina Cramer, 9e generatie en trotse eigenaresse, geeft vandaag de dag leiding aan de brouwerij. Voor het brouwen gebruikt Warsteiner de modernste technieken en wordt tegelijkertijd de familietraditie gekoesterd. De drie kunstenaars hebben zich hierdoor laten inspireren en hebben dit weten te vertalen in hun artwork.

Nederlander ontwerpt uniek design voor Tulpglas

Warsteiner

Eric van den Boom

Drie artiesten maakten dit jaar een ontwerp voor de tulpglazen, zo ook de Nederlander Eric van den Boom, ook wel bekend als BoomArtwork. De stijl van de Nederlandse illustrator typeert zich door kleurrijke patronen, sterke lijnen en vintage details. ‘In mijn ontwerp heb ik groei centraal gezet. De groei van een kleine familiebrouwerij naar één van de grotere brouwerijen ter wereld,’ zegt Eric van den Boom over zijn ontwerp. ‘Door de vaste plek van het Warsteiner logo op het glas, was het een leuke uitdaging om de illustratie eromheen te ontwerpen. In het ontwerp heb ik het logo als een zon gebruikt die met haar stralen ervoor zorgt dat alles groeit, bloeit, leeft en ontwikkelt.’

Internationale ontwerpers

De overige twee artiesten die dit jaar meewerken aan de Warsteiner Art Collection, hebben beiden op hun eigen manier hun sporen verdiend binnen de internationale kunstwereld: Andy Gellenberg is een Duitse ontwerper, illustrator en kunstenaar. Gebruikmakend van collages, letterkunst, patronen en tekeningen, creëert hij met zijn kunstwerken een pop-art gevoel. Hij werkt samen met internationale partijen binnen o.a. de muziek, mode en magazines. Art of Sool is een Italiaans artistiek team gevormd door 3 kunstenaars: Neim, IlClod en MATW.

Tulpglas icoon voor kunstenaars

Al jaren lang is het unieke Tulpglas van Warsteiner een icoon voor binnen- en buitenlandse kunstenaars. Het glas zag het levenslicht in 1969 en werd gecreëerd door de beroemde Duitse ontwerper Hermann Hoffmann. Het Tulpglas is jaren later door pop-art legende Andy Warhol vereeuwigd op één van zijn doeken. De kunstzinnige Tulpglazen zullen in verschillende Warsteiner-horecagelegenheden worden uitgeserveerd.

Reageer op dit artikel