nieuws

Celstraf voor vernielen reuzenbadeend van biercafe De Goudse Eend

Café 1331

Het stelen en vernielen van een plastic badeend van circa een meter hoog heeft een 45-jarige man uit Gouda een gevangenisstraf opgeleverd. De politierechter veroordeelde hem woensdag tot acht weken cel waarvan zes weken voorwaardelijk. Op camerabeelden is vastgelegd hoe de man eind juni door de terrasafzetting van biercafé De Goudse Eend heen brak en de polyester-eend die daar stond meenam.

Celstraf voor vernielen reuzenbadeend van biercafe De Goudse Eend

De eend belandde gehavend verderop in het centrum, op de Turfmarkt. Volgens het Openbaar Ministerie is de dader een bekende van de politie met een alcoholprobleem. Hij legde een bekentenis af, maar deed volgens justitie ‘nogal laconiek’ over zijn daden.

Schadevergoeding aan eigenaar café

De rechter nam de zaak wel serieus en bepaalde dat de vernieler naast de gevangenisstraf 740 euro schadevergoeding aan de eigenaar van de kroeg moet betalen. Ook moet hij een leefstijltraining volgen. Doet de man dat niet, dan moet hij het voorwaardelijke deel van zijn straf uitzitten.

Biercafé De Goudse Eend treedt toe tot ABT

Biercafé De Goudse Eend uit Gouda werd in maart vorig jaar officieel toegelaten tot de Alliantie van Biertapperijen. ‘Een eer om van dit gezelschap deel te mogen uitmaken.’

De Goudse Eend dingt mee naar De Publieksprijs in de Café Top 100. Sttemmen kan nog tot en met 6 oktober.

Tussenstand Publieksprijs Café Top 100 2017

Reageer op dit artikel