nieuws

Diageo behaalt 4 procent meer omzet

Café 0

Het Britse drankenconcern Diageo heeft na enige jaren van groeivertraging de wind weer in de zeilen. De maker van onder meer Smirnoff wodka en Johnnie Walker whisky wist over de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar op eigen kracht ruim 4 procent meer omzet te behalen. Het bedrijfsresultaat steeg in de periode tot januari in dezelfde orde van grootte.

Diageo behaalt 4 procent meer omzet

Diageo dankt de betere resultaten onder meer aan goede prestaties in de Verenigde Staten. De drankenproducent is daarbij een van de bedrijven die garen spint bij de sterke daling van het Britse pond, die de omzet die in euro’s en dollars wordt binnengehaald stuwt. De groei van het bedrijf viel daarbij nog hoger uit dan analisten al hadden voorspeld.

Leestip: Cocktailtrend: Sensploration

Jaarlijkse groei van 5 procent

Valuta-effecten dragen dit jaar naar verwachting in totaal 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro) bij aan de omzet. Het bedrijfsresultaat dikt volgens het concern om die reden met minstens 460 miljoen pond aan. Voor de komende jaren voorziet Diageo een verdere omzetgroei van circa 5 procent op jaarbasis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels