En op dat gebied lieten de deelnemers van de vakwedstrijd nog wel wat steken vallen, aldus juryvoorzitter Bernd Beekman van Stichting De Lekkerste Wedstrijden. 'De broodjes waren lekker, maar je moet ze ook snel kunnen meenemen en het moet goed hanteerbaar zijn.'
Op smaak en hanteerbaar
De winnaar voldeed op alle punten. 'De smaak was fris, het broodje was goed op smaak én hanteerbaar', aldus de jury. Van Helvoort maakte een creatie met de naam 'Ik hou van Holland'. 'We hebben de ingrediënten van zuurkool als inspiratie gebruikt.' Het broodje zelf bevat rozemarijn en zeezout.
Op de vraag waar een goed On the Move broodje aan moet voldoen, zegt hij: zorg dat het compact blijft én stapelbaar is.'
Tweede en derde prijs
De tweede prijs ging naar Quint de Heus van HMS Host Schiphol. Zijn 'Great Experience' werd door de jury omschreven als 'goed van smaak, een broodje dat lang bleef hangen en lekker fris was.' Brons ging naar Ferliyan Palibong, tevens van HMS Host Schiphol. De jury zei zwaar onder de indruk te zijn van zijn creatie genaamd Rasa Bread. 'Een heel innovatief broodje.'
Aan de wedstrijd deden in totaal elf finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.