Tess Posthumus behaalt top vier 'International Bartender of the Year'

Tess Posthumus behaalt top vier 'International Bartender of the Year'

Tijdens het jaarlijkse cocktailevenement Tales of de Cocktail, zijn zaterdag 21 juli de Spirited Awards uitgereikt. Tess Posthumus behaalde een top vier plaats in de categorie 'International Bartender of the Year'. Joe Schofield van de Tippling Club (Singapore) werd tot winnaar verkozen.

Met haar top 4 plaats is Tess Posthumus wederom de beste vrouwelijke bartender ter wereld. Posthumus vanuit New Orleans: 'Joe is een geweldige bartender, dus het is absoluut geen schande om van hem te 'verliezen'. Zijn bar is een absolute must-visit als je Singapore bezoekt. Ik ben hartstikke blij met die top 4 plaats, al hoop ik de echte award alsnog ooit te pakken. Dat zou voor mezelf, maar ook voor de vrouwen in de industrie heel veel betekenen. De komende tijd ga ik verder met het ontwikkelen van workshops in mijn bar Flying Dutchmen Cocktails, komt de Engelstalige versie van Cocktails met Tess eind september uit en schrijf ik aan een nieuw boek over jenever. Vervelen ga ik me dus niet.'

Tess Posthumus cocktails, daiquiri

Flying Dutchmen Cocktails

Het was het derde achtereenvolgende jaar dat Posthumus kans maakte op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast behaalde de Amsterdamse bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende een top 10 plek in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. Het huist aan de voorkant van het statige pand aan het Singel 460 in Amsterdam. In het concept zegt het duo ‘terug te grijpen op klassiekers’.

DE WINNAARS PER CATEGORIE

  • Best International Bar Team - The American Bar, The Savoy, London
  • International Bartender of the Year - Joe Schofield, Tippling Club, Singapore
  • Best International Brand Ambassador - Ian Burrell, Global Rum Ambassador
  • Best International Cocktail Bar - Happiness Forgets, London
  • Best International High Volume Cocktail Bar - The Clumsies, Athens
  • Best International Hotel Bar - The American Bar, The Savoy, London
  • Best International Restaurant Bar - Sager & Wilde, London
  • Best New International Cocktail Bar - Coupette, London

Al jaren maken Tess Posthumus en Timo Janse als bartender en manager van de befaamde speakeasy bar Door 74 en als organisatoren van de Amsterdam Cocktail Week furore in de wereld van de cocktail, waarbij vooral Tess door haar televisieoptredens, wekelijkse radiocolumn, eigen boek en columns in Het Parool en Misset Horeca een enigszins Bekende Nederlander is geworden. De bar is modern-klassiek ingericht, volgens ontwerp van Ontwerpbureau Reiters, met een donkere, gezellige uitstraling. Het oranje van Hoppa! is vervangen door klassiek groen, de bank bekleed met velours. De bar en achterbar met plek voor 500 flessen is gemaakt door The Woodshed. Boven de bar prijkt het logo van de Flying Dutchmen in glas-in-lood. Twee grote spiegels en het hoge plafond maken de toch wat beperkte ruimte, goed voor 35 zitplaatsen, iets groter dan het is. Een absolute eyecatcher zijn de monumentale plafondschilderingen, de vier seizoenen en de Vrouw met hoorn des overvloeds voorstellend. Vermoedelijk voor het eerst aangebracht in de zeventiende eeuw, maar na een grote brand in 1990 gerestaureerd.

Tess Posthumus cocktails

Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horeca-zaken en werd ze verliefd op het mixen. Haar talent is niet onbekroond gebleven, zo won Tess diverse nationale en internationale competities. Posthumus, die ook haar kennis in columns deelde met Misset Horeca, maakte van haar bijbaan haar carrière en reist tegenwoordig de wereld rond als freelance hospitality professional. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Naast Flying Dutchmen Cocktails is Tess een veel gevraagd hospitality consultant, (co-)owner van Perfect Serve Barshow Amsterdam, Difford’s Guide Netherlands, Amsterdam Cocktail Week en verantwoordelijk voor hotelbars The Tailor in NH Collection Hotel Krasnapolsky en Vane Skybar in NH Collection Eindhoven Centre.