Rob Baltus: regiovoorzitter van KHN Noord-Holland

Rob Baltus: regiovoorzitter van KHN Noord-Holland

Rob Baltus, eigenaar van Restaurant uitspanning De Nadorst in Blokker is de nieuwe regiovoorzitter van KHN Noord-Holland. Hij neemt de voorzittershamer over van interim voorzitter Hans Gort.

Rob Baltus wil zich hardmaken voor een opleiding gastheer-entertainer. ‘Horeca is vermaak en de mensen die er werken zijn de entertainers, dus draag zorg voor een goede opleiding op niveau die aansluit bij de hedendaagse praktijk,’ zo zegt hij.

Rob Baltus exploiteert Restaurant-Uitspanning De Nadorst in Blokker en werd op 5 maart 2018 gekozen als voorzitter in de regioraad KHN Noord-Holland. De Regioraad Noord-Holland bestuurt 24 KHN-afdelingen: van Texel tot Zandvoort, van Diemen tot Medemblik. Amsterdam valt hier echter niet onder.

Rob Baltus

Rob Baltus: ‘Als voorzitter van KHN Noord-Holland wil ik de komende jaren zorgen voor korte lijnen binnen onze organisatie en bestuurlijk een frisse koers varen.

Ik vind het belangrijk dat we tot één gezamenlijke visie komen met de kustbedrijven en de Westfriese KHN-afdelingen.

Ook het contact met de provincie, toeristische organisatie Holland Boven Amsterdam (HBA) en de lokale bestuurders is van groot belang. Samen zorgen we ervoor dat de regio bruisend blijft voor bezoekers. Op het gebied van onderwijs wil ik me graag hardmaken voor een opleiding gastheer-entertainer. Horeca is vermaak en de mensen die er werken zijn de entertainers, dus draag zorg voor een goede opleiding op niveau die aansluit bij de hedendaagse praktijk.’

De uitbreiding van verschillende samenwerkingsverbanden in Noord-Holland staat boven aan het takenlijstje van Rob Baltus. ‘Alleen door samen te werken, worden we als horecabranche sterker.’

Hans Gort

Voorganger Hans Gort: ‘We zijn heel blij met de benoeming van Rob Baltus als onze nieuwe regiovoorzitter. Door zijn bestuurlijke ervaring weet Rob als geen ander dat de horeca constant in beweging is en dat we door een goede relatie met de lokale overheid invloed kunnen uitoefenen op de voor de horeca belangrijke thema’s.’

Gort was interim voorzitter nadat in het najaar van 2017 Falco Bloemendaal aftrad. Gort – van Gort Beheer uit Amstelveen – blijft voorzitter van KHN Amstelland en penningmeester van KHN Noord-Holland. Hij is al 20 jaar horecaondernemer in Amstelveen en directeur van Gort Beheer. Deze groep exploiteert meerdere zaken waaronder de Febo in het Stadshart van Amstelveen.

Meer over KHN op Misset Horeca