artikel

Zeven trends in bedrijfscatering volgens Bob Hutten

Catering

Hutten Business Catering is actief in 40 locaties. De 200 werknemers zorgen voor een jaaromzet van zo’n 8,5 miljoen euro. Onlangs sprak directeur Bob Hutten van de totaalcateraar uit Veghel op het Nationaal Foodservice Congres. Hij behandelde in zijn toespraak ‘Anders cateren’ trends in bedrijfscatering en hoe deze te vertalen in de praktijk.

Zeven trends in bedrijfscatering volgens Bob Hutten

  • De markt wordt gedomineerd door 15 spelers.
  • Door deze schaalvergoting is er minder aandacht voor opdrachtgevers en medewerkers.
  • Er zijn weinig creatieve en innovatieve concepten.
  • Aandeelhouders trekken aan de touwen bij grote cateraars. Hierdoor verlaten zij de leest van cateraar en worden allrounders door facilitair management erbij te doen.
  • De zorg lonkt voor de contractcateraars maar de restaurantaandacht die deze markt nodig heeft is met de huidige attitude van contractcateraars niet in te vullen.
  • Intermediairs domineren de markt van de grote uitbestedingen en prijs speelt de belangrijkste rol in het uitbesteden van de bedrijfsrestauratieve dienst.
  • De Veneca speelt op zeker en durft ook met hun huidige positie geen risico’s te nemen.

Via de site www.huttencatering.nl kan bovendien het boekje Een eigenwijs broodje kaas besteld worden. Hierin belicht Bob Hutten zijn visie op bedrijfscatering.