blog

Wens

Catering

Als onderwijscateraar zijn wij natuurlijk dagelijks bezig met gezonde voeding. Daar waar mogelijk dragen we ons steentje bij. Maar hoe ver moeten we daar in gaan? Als studenten in de pauze massaal naar de supermarkt om de hoek rennen om daar energydrinks en zakken chips te kopen, schieten we ons doel voorbij.

Wens

Daarom doen we er alles aan om ons aanbod niet alleen gezond te laten zijn, maar ook aantrekkelijk en betaalbaar Alleen dan houd je ze vast binnen de school. En dan nog kunnen we dat niet zonder de steun van de maatschappij. Ouders zullen hun kinderen bewust moeten maken van het nut van een gezonde leefstijl waar voeding deel van uit maakt.

Zorg ervoor dat de jeugd gezond ontbijt, zou ik willen zeggen. Zo maken ze een goede start, leggen ze een basis voor de dag die voor hen ligt. Op school nemen wij het dan wel over door de studenten lekkere, gezonde gerechten en keuzemomenten met betrekking tot  extra’s aan te bieden. Als ze de school verlaten, zijn er weer anderen die hun verantwoordelijkheid moeten nemen, zodat de jeugd zich niet alsnog te buiten gaat aan ongezonde zaken zoals roken, ongezonde voeding  en wat allemaal niet meer. Daarvoor zal een breed maatschappelijk draagvlak moeten zijn.

Als cateraar staan wij vooral stil bij de vraag: wat wil de student? Daar spelen we op in, samen met de opdrachtgever. Gezond, duurzaam, biologisch en diervriendelijk… we werken er graag aan mee, maar vergeten nooit de wens van onze eindgebruiker mee te nemen bij de samenstelling van het assortiment. Met Cormet doen we dat nu al 21 jaar. We zijn van plan om daar nog heel wat jaren aan vast te knopen.

Reageer op dit artikel