blog

Betalen

Catering

Soms, na wat wijntjes en in inspirerend gezelschap, wil ik wel eens ongeremd gaan filosoferen over de toekomst. Hoe zien onze auto’s er uit over twintig jaar? Rijden we dan volautomatisch over magneetvelden? Zorgen diezelfde velden ervoor dat we nergens tegenaan kunnen rijden? En betekent dat ook dat we lekker dronken kunnen autorijden in de toekomst?

Of vliegen we tegen die tijd al door de lucht? Waarschijnlijk lachen we over een kwart eeuw hartelijk om hoe we ons nu nog voortbewegen. En stroom. Ik weet bijna zeker dat we onze kleinkinderen straks nauwelijks kunnen uitleggen dat wij snoeren nodig hadden om aan stroom te komen.

Betalen vind ik ook een mooi onderwerp om over te mijmeren. Bestaat er over twintig jaar überhaupt nog contant geld? Diverse instanties doen er alles aan om cash de wereld uit te helpen. En waarom ook niet? Als er geen cash meer is, is de lol er ook grotendeels af om nog overvallen te plegen. Maar hoe betalen we dan wel ons broodje en ons sapje straks? Pinpassen zullen nog wel even blijven bestaan. Maar betalen met de gsm, een polsbandje of een sleutel gaat binnen no time heel gewoon worden. Zie ook het artikel op pagina 22.

What’s next? Een chip onder je vel? Of gewoon even in de camera kijken waarna de irisscan registreert wie je bent, hoeveel geld er op je bankrekening staat en wat daar van afgeschreven moet worden? Het zou maar zo kunnen. Die scan checkt dan meteen even of jij geen salade hebt opgeschept waar ingrediënten in zitten waar jij allergisch voor bent.
We moeten er nu nog niet aan denken, maar het zou maar zo ons voorland kunnen zijn. Voor bedrijven is het erg interessant om hier nu al over na te denken. Welke investeringen doet u nu? Wat gaat er nog komen? Ik wens u wijsheid toe!

Reageer op dit artikel