blog

Slaap

Catering

Je hebt van die vicieuze cirkels, waar je lastig uit komt. Té hard werken bijvoorbeeld. Er is veel werk te doen, waardoor je minder tijd hebt om genoeg te slapen en goed te eten.

Slaap

Door het chronische slaapgebrek en een jojo’ende suikerspiegel van al die zoetigheid, ben je minder geconcentreerd. Dus ben je slordiger en ga je meer fouten maken. Hierdoor komt er nog meer werk, waardoor je nóg minder kunt slapen en nóg ongezonder gaat eten etc.

Afgelopen week was ik in zo’n vicieuze cirkel beland. We hadden namelijk de taak om in een paar dagen een heel bedrijfsrestaurant om te toveren tot een We Canteen food court formule. Dat betekende: de juiste ondernemers bij elkaar zoeken, een ruimte van top tot teen verbouwen, een banquetingsysteem instellen, de juiste kassa’s installeren en nog duizend en één andere zaken die bij te veel werk in te weinig tijd komen kijken.

Mijn aantal slaapuren werd gehalveerd. In plaats van met aandacht te lunchen, propte ik alles naar binnen wat maar makkelijk te eten was of waar veel suiker in zat. Op een gegeven moment voelde mijn lichaam aan als een blok steen en mijn brein functioneerde nog maar op een kwart van z’n gebruikelijke capaciteit.

Gelukkig is ons eerste echte eigen bedrijfsrestaurant nu klaar en worden er dagelijks honderden soepen, sappen, salades en vers gebakken brood verkocht door getalenteerde en gepassioneerde ondernemers. Heb ik weer een beetje tijd om te slapen. En om te genieten van al het heerlijke, verse en gezonde eten.

Reageer op dit artikel