blog

Hoeveel PK lever jij?

Catering

In de bedrijfscatering wordt veel aandacht besteed aan contracten, de juiste prijsstelling, kwaliteitstoetsen en het schrijven van offertes. Maar aandacht voor het belangrijkste wordt vaak vergeten: de kwaliteit van het team en de kracht van de juiste medewerkers.

Hoeveel PK lever jij?

De kracht van de medewerkers en een organisatie hebben wij bij Fan Factory uitgedrukt in een metafoor over paarden. Hoewel het misschien niet alledaags is om medewerkers te kenmerken als paardentypes, is wel in een oogopslag duidelijk wat er wordt bedoeld. Zo is er de Jolly Jumper – de grootste Fan – die vol passie en plezier een geweldige bijdrage levert aan het bedrijf. Maar ook een manegepaard, die uit gewoonte hetzelfde, uitzichtloze rondje loopt. Zonder enig plezier of oog voor verbetering.

Hoe meer medewerkers hun bijdrage leveren met ziel en zaligheid, des te meer zij gaan voor echt resultaat en de beste in hun vak willen zijn, en hoe meer de Fan Factor aanwezig is. Of jij de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment bent, bepaalt hoeveel paardenkracht (pk) je levert, en uiteindelijk of jouw organisatie gemiddeld is of misschien wel het beste paard van stal! Die positie is dus niet iets wat je overkomt, maar iets wat je als organisatie en individu vooral zelf creëert! Benieuwd hoe het is gesteld met jouw paardenkracht? Ontdek het zelf en doe het Fan Scan onderzoek op foodstep.com/FanScanHoreca. 

Reageer op dit artikel