nieuws

Bewegend beeld op snoepautomaten

Catering

Groothandel Lekkerland Vending Services voorziet de eigen snoep- en sigarettenautomaten binnenkort van beeldschermen. Hierdoor moet het mogelijk zijn reclame op maat te tonen in scholen, cafetaria’s en cafés.

Dat meldt de website van het zakentijdschrift Emerce. De eerste tests in enkele tientallen horecabedrijven beginnen spoedig. Lekkerland werkt bij het plan voor het zogenoemde narrowcasting samen met het bedrijf MediaVT.

Mogelijk bestaat de content voor de schermen uit een combinatie van korte programmering en reclames. Lekkerland exploiteert in Nederland 9.000 verkoopautomaten. met zaken als snoep, sigaretten en frisdrank. Het doel is om al deze automaten te voorzien van LCD-schermen met een doorsnede van 32 inch.

De eigenaar van de gelegenheid waar het scherm hangt, krijgt de mogelijkheid zelf een deel van de content te bepalen. Hiertoe kan deze een aantal standaard flash-animaties toevoegen aan de inhoud van de automaat. De groothandel uit Son werkt de rest van de content draadloos bij via UMTS.

Reageer op dit artikel