nieuws

Groot cao-conflict dreigt in België

Catering

Na Nederland is ook België in de ban van wrijving over de cao. Aanleiding is een conflict bij Railgourmet, de cateraar van de hogesnelheidstreinen Thalys en Eurostar. Het conflict dreigt over te slaan naar de gehele Belgische horeca.

De directie van Railgourmet weigert een cao voor de cateringsector goed te keuren. De bonden dreigen daarop met solidariteitsacties in de hele horecasector als er op korte termijn geen oplossing komt bij de treincateraar.

‘We willen laten zien dat het ons menens is’, zo laat Francis Somers van de christelijke vakbond weten in de krant Gazet van Antwerpen. Hoe de solidariteitsacties er gaan uitzien is nog niet duidelijk. Maar Somers sluit niet uit dat het kan gaan om stakingen of werkonderbrekingen.

Bij Railgourmet wordt al sinds vorige week gestaakt. Het personeel is ontevreden over het nog steeds niet goedkeuren van de vorig jaar overeengekomen cao. Hierin staat ondermeer een loonsverhoging. Railgourmet ziet niets in een loonsverhoging voor haar personeel.

Reageer op dit artikel