nieuws

Compass meldt voedingnoviteit zorg

Catering

Compass Group Nederland komt met een nieuw concept voor zorginstellingen, Steamplicity genaamd. De cateraar heeft grote verwachtingen van het concept, waarbij patiënten zelf menu’s met een magnetron kunnen samenstellen.

Compass meldt voedingnoviteit zorg

Compass-topvrouw Irene Baltus meldt de noviteit in een groot interview in Misset Catering. ‘Wij hebben een concept, waarin ingrediënten apart kunnen worden bereid. Met magnetrons, zodat geen centrale keuken nodig is. De patiënt kan daardoor à-la-carte bestellen’, aldus Baltus, die toevoegt dat er op dit moment een proef loopt in twee ziekenhuizen in Nederland.

‘In het najaar worden de pilots afgerond’, vervolgt Baltus. ‘Steamplicity is onderdeel van het zorgconcept Servplus dat we hebben ontwikkeld: een concept waarin medewerkers de niet-medische zorg voor vijftien patiënten voor hun rekening kunnen nemen. We willen de zorg gaan verleiden met innovatieve concepten. Daar zit de groei.’

Baltus meldt verder dat Compass zich ontwikkelt van foodservices naar food- en supportservices. ‘Beveiliging, receptie, postkamer, groenvoorziening, technisch onderhoud, het beheer van gebouwen: dat soort diensten gaan wij aanbieden. Foodservice blijft overigens heel belangrijk voor ons; alleen zien we de markt tussen twaalf en twee niet meer groeien.’

Bij Compass Group Nederland werken 4500 mensen verdeeld over negenhonderd locaties. De jaaromzet is ruime driehonderd miljoen euro. Compass Group Nederland is eigendom van de internationale Compass-groep, die zijn hoofdkantoor heeft in Engeland. Wereldwijd bedraagt de omzet 18 miljard euro en het personeelsbestand 450.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel