nieuws

Hutten en Sligro willen wereldrecord

Catering

De grootste multiculturele stoofpot ter wereld. Ofwel een 80 meter lange tafel waaraan 5000 mensen kunnen genieten van wereldse gerechten. Hiermee willen Hutten Catering en Sligro Food Group het Guiness Book of World Records halen.

De wereldrecordpoging vindt plaats tijdens de laatste dag van het zogeheten Slokdarmfestival in Veghel op zondag 2 juli. Het culturele festival vindt ook plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. De te presenteren en consumeren stoofpot is geïnspireerd op eetculturen van mensen uit de hele wereld en woonachtig in Veghel. De gemeente van deze Brabantse plaats steunt het initiatief dan ook volledig.

Voorafgaand aan de poging bepalen allochtonen en autochtonen gezamenlijk het nieuwe recept. ’s Morgens wordt gestart met de productie en verwerken ze de ingrediënten uit verschillende culturen in deze pot. Eenmaal op smaak zal de megapresentatie rond 14.00 uur ’s middags beginnen. Er is een notaris aanwezig, zodat een geslaagde poging een plaats krijgt in het Guiness Book of World Records.

Reageer op dit artikel