nieuws

Kamervragen over schoolcatering

Catering

Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) wil van minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) weten of die geld wil vrijmaken voor de verstrekking van warme maaltijden op de Albert Schweitzerschool in Haarlem. Dat staat in schriftelijke vragen die het kamerlid woensdag aan de minister heeft gestuurd.

Kamervragen over schoolcatering

De gemeente Haarlem stopt per 1 januari met de subsidie voor de maaltijden op de school, waar langdurig zieke kinderen les krijgen. Directeur Rob Plugboer van de school vindt het doodzonde dat er een einde komt aan de warme maaltijden tussen de middag. ‘Voor de conditie van de kinderen is een warme maaltijd beter dan een broodmaaltijd. Artsen hebben aangegeven dat kinderen die dat niet krijgen, tien jaar inleveren.’

Volgens Plugboer maken kinderen uit heel Noord-Holland (met uitzondering van Amsterdam) gebruik van de school. ‘Ik begrijp dat de gemeente niet voor alle kinderen wil of kan betalen. Maar de ministeries en de provincie willen die taak niet overnemen. Ik hoop dat zij alsnog beseffen dat dit hun taak is.’

Reageer op dit artikel