nieuws

Voorstel Rijnierse: lunch als les

Catering

Lessen eten en drinken voor jongeren tijdens hun schoollunch. Met dat bijzondere voorstel kwam Veneca-voorzitter Hans Rijnierse woensdag bij de presentatie van het jaarverslag. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, zag wel wat obstakels.

‘De lunch als les, lessen gezond eten en drinken, terwijl je de lunch gebruikt. De grote ervaring van catering met eten en drinken kan tijdens de lunch worden aangevuld met workshops of lessen waarom gezond eten en drinken zo belangrijk is’, aldus Rijnierse tijdens zijn speech. Volgens de vooriztter van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties worden met zijn voorstel twee vliegen met één klap geslagen. ‘Als kinderen beter leren eten en vervolgens leren zij het hun kinderen van meet af aan, dan wordt het mogelijk de spiraal van overgewicht te doorbreken.’

Rosenmöller: ‘Enkele obstakels’

Na de ontvangst van het jaarverslag van de branchevereniging ging Paul Rosenmöller in op de woorden van Rijnierse. De voorzitter van het Convenant overgewicht vond ‘de lunch als les’ een aardig voorstel, maar zag wel wat obstakels. ‘Mijn eigen kinderen vinden minder les leuker. Dit voorstel werkt niet als scholieren tijdens hun lunch van de ene workshop naar de andere moeten vliegen. Verplaats je in de belevingswereld van de jongere’, luidde zijn advies.

Meer nieuws rond Veneca-jaarverslag:

Meer omzet, minder medewerkers

Geen cateringopleiding Veneca

Hollander houdt niet van afscheidsessie

Reageer op dit artikel