nieuws

‘Godfather of catering’ geridderd

Catering

Willem Hollander heeft een koninklijk onderscheiding ontvangen. De oprichter van de Veneca en voormalig vice-voorzittervan de branchevereniging voor contractcateraars is nu Ridder van Oranje Nassau. Hollander kreeg het lintje woensdagavond opgespeld tijdens het Jaardiner van de Veneca.

‘Godfather of catering’ geridderd

Hollander richtte met Hans Rijnierse 22 jaar geleden de Veneca op. Daarom worden de heren ook wel de ‘godfathers van de catering’ genoemd. De koninklijke onderscheiding kwam er op initiatief van de Veneca. De branchevereniging had de officiële plichtplegingen gereserveerd voor haar traditionele jaardiner woensdag in Rotterdam.

‘Er kwam een man het podium op die ik kende’, vertelt Hollander aan Misset Catering. Het bleek burgemeester Arjen Gerritsen van Hollanders’ woonplaats De Bilt. ‘De burgemeester noemde enkele malen mijn naam en ik voelde me wat ongemakkelijk. Ook al omdat de speech wat lang duurde.’

Na enige tijd werd de voormalig algemeen directeur van Compass Nederland dan toch het podium op geroepen en hoorde hij de ‘magische’ woorden ‘Het heeft de Koningin behaagd…..’. Vervolgens spelde Gerritsen de onderscheiding Ridder van Oranje Nassau op de revers van Hollander op (foto).

‘Een totale verrassing’, aldus Hollander. ‘Ik vind het heel aardig van de Veneca. Het is een blijk van waardering voor al die uren die ik in de vereniging heb gestopt. Vanmorgen had ik het lintje nog niet op, het gevoel moet even betijen. Ik ben zeker van plan het lintje bij officiële gelegenheden te dragen.’

Reageer op dit artikel