nieuws

Eventcatering langs duurzaamheidsmeetlat

Catering

Jongeren bewust laten kiezen tussen duurzame en niet-duurzame producten. Het festival Soul Survivor, eind deze maand op Strand Nulde, legt haar catering langs de duurzaamheidsmeetlat van Fairfood, de organisatie die het nut van eerlijk voedsel nastreeft.

Eventcatering langs duurzaamheidsmeetlat

De jongerenorganisatie Soul Survivor wil het festival zo eerlijk mogelijk organiseren. Dat doet zij onder andere door haar catering langs de duurzaamheidsmeetlat van Fairfood te leggen. Die onder meer een faire chocodadefonteinnbar op Strand Nulde zal plaatsen. Op het festival (26 t/m 29 april) worden zo’n 5000 bezoekers verwacht.

Gerard Teuling van Soul Survivor: ‘We streven naar een eerlijk festival, omdat we als organisatie zelf bewust willen werken aan duurzaamheid. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om jongeren bewust te maken van het feit dat ze als consument belangrijke keuzes maken. We zien het als onze verantwoordelijkheid om daar in ons programma iets mee te doen en onze doelgroep te informeren.’

Soul Survivor raakte bekend met campagne- en lobbyorganisatie Fairfood, toen zij samen een seminar en een jongeren Lagerhuisdebat over duurzame levensstijl organiseerden. Naast catering zijn er tijdens het festival andere duurzame projecten. Zoals ‘Slum Survivor’ waarbij deelnemers op het festivalterrein zelf een krotje bouwen waarin zij het evenement doormaken.

Ze krijgen dagelijks opdrachten om eten te vinden en klaar te maken, zonder hulp van andere festivalbezoekers. Slum Survivor is onder andere een voorbereiding op een internationale actie die Soul Survivor in 2009 in Zuid-Afrika houdt. Duizenden jongeren van over de hele wereld gaan dan naar Durban om hun handen uit de mouwen te steken in townships.

Reageer op dit artikel