nieuws

BEM wil ban op borrel verzorgingshuis

Catering

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) wil dat de gemeente Sliedrecht verzorgingshuis Overslydrecht drooglegt zolang het restaurant van het tehuis niet over de benodigde horecavergunningen beschikt.

BEM wil ban op borrel verzorgingshuis

Het BEM eist nu via de rechter dat Overslydrecht moet stoppen met het serveren van alcoholische dranken aan de bewoners.

Het BEM zegt het zat te zijn dat Sliedrecht de in zijn ogen illegale situatie in het verzorgingshuis nog langer gedoogt. ‘Wij hebben niets tegen horeca in het verzorgingshuis, maar dan moet er niet met twee maten worden gemeten’, zegt woordvoerder Arjan Hogervorst van het BEM in De Telegraaf.

De gemeente Sliedrecht weigert daar iets aan te doen, omdat het beleid in het zorgcentrum tussentijds veranderd is: er wordt geen alcohol meer verstrekt aan niet-bewoners. Er is daardoor geen sprake meer van overtreding van de Drank- en Horecawet, menen burgemeester en wethouders – en dus hoeft de gemeente niet meer handhavend op te treden. Volgens het BEM is dit onzin.

Het bureau zegt dat de Drank- en Horecawet uitdrukkelijk stelt dat zonder vergunning helemaal geen alcohol mag worden geschonken, noch aan bewoners, noch aan derden – behalve wanneer dit gratis gebeurt en dat is niet het geval.

Er is dus sprake van een illegaal horecabedrijf. BEM vindt dat de gemeente schittert door bestuurlijk onvermogen. ‘De zaak ligt zó eenvoudig dat wij de rechtbank hebben gevraagd om de zaak zonder een zitting af te handelen’, zegt projectleider Arjan Hogervorst in het Algemeen Dagblad.

Meer berichten over het BEM:

Reageer op dit artikel