nieuws

‘Schooltijdbanen gemeengoed in contractcatering

Catering

PvdA, CDA en ChristenUnie willen de wet zo aanpassen dat ouders hun werktijden kunnen laten samenvallen met de schooltijden van hun kinderen. Gepleit wordt voor het recht om twee dagen in de week om 15.00 uur te stoppen met werken. Veneca meldt trots dat dit binnen de contractcatering al jaren gebeurt.

‘Schooltijdbanen gemeengoed in contractcatering

‘Een wetsaanpassing is niet nodig, de zogenaamde schooltijdbanen zijn er binnen de contractcatering volop’, aldus de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca). ‘Kortom, de contractcatering biedt al zo’n 30 jaar wat de regering nu graag wettelijk geregeld ziet.’

De sector biedt volgens de vereniging al decennialang aan ruim 80 procent van haar 20.000 werknemers deeltijdbanen binnen schooltijden.

Daarbij is een grote mate van flexibiliteit mogelijk, meldt de brancheorganisatie. ‘Voor en na schooltijd kunnen ouders dus op tijd en zonder stress zorgen voor hun kinderen. Dat is goed voor de kinderen, maar ook prettig voor de ouders die hun werk dan ook met alle plezier kunnen blijven doen.’

De werkzaamheden in een bedrijfsrestaurant kunnen in principe door iedereen gedaan worden. Een formele vooropleiding is niet nodig, tijdens het werk krijgt de werknemer een vakgerichte opleiding die wordt afgesloten met een erkend branchediploma. Uit onderzoek blijkt dat het werk in de contractcatering met plezier wordt gedaan en het verloop is er veel lager dan in andere vergelijkbare branches.

Reageer op dit artikel