nieuws

‘Snacks uit schoolkantines

Catering

De Tweede Kamerfracties van CDA, PvdA, SP en de PVV zien niets in een verbod op nieuwe snackbars in arme wijken of nabij scholen, waar het Voedingscentrum dinsdag voor pleitte. De partijen zien liever dat snacks en frisdranken verdwijnen uit de schoolkantines.

‘Snacks uit schoolkantines

Dat schrijft Sp!ts. ‘We moeten het probleem bij de wortels aanpakken. Dus geen broodjes frikandel meer in de schoolkantine’, aldus CDA-Kamerlid Mirjam Sterk.

Volgens PvdA-Kamerlid Khadija Arib moet het eetpatroon van kinderen worden gewijzigd. ‘In plaats van chips, snacks, frisdrank of een Mars, moeten scholen water, melk, karnemelk en fruit aanbieden tussen de middag.’

Het Voedingscentrum uitte gisteren het idee om geen nieuwe fastfoodzaken te openen in wijken waar al veel fastfoodrestaurants te vinden zijn. Het Voedingscentrum vindt dat eten van fastfood een uitzondering moet zijn, en geen gewoonte.

Reageer op dit artikel