nieuws

Beursgebouw Eindhoven krijgt catering terug

Catering

Het Beursgebouw in Eindhoven heeft de catering vanaf 1 oktober in eigen beheer. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die stelde het Beursgebouw in het gelijk in een geschil met de huidige cateraar, Jabarika uit Nuenen.

Beursgebouw Eindhoven krijgt catering terug

Jabarika verzorgde jarenlang de verkoop van eten en drinken in de Eindhovense evenementenhal. Sinds de opening in 1991 had het Beursgebouw een huurcontract voor de horeca met Bavaria. De bierbrouwer had de catering op zijn beurt uitbesteed aan Jabarika. De huurdersovereenkomst liep uiteindelijk op 1 september 2006 af. Jabarika meende op basis van huurdersbelang aanspraak te kunnen blijven maken op het verzorgen van de catering. De directie van het Beursgebouw wilde daarvan af.

‘Organisatoren die bij ons een evenement willen houden, konden alleen inkomsten uit kaartverkoop halen. Ze willen vaak zelf de horeca verzorgen. Als ze dat bij ons wilden, moesten ze eerst de vaste huurder uitkopen’, aldus directeur Chris Aelberts in het Eindhovens Dagblad. ‘Dat verzwakte onze concurrentiepositie. Bij Brabanthallen hebben ze bijvoorbeeld geen externe partij die de horeca verzorgt.’

Reageer op dit artikel