nieuws

Cateraars gedood bij raketaanval

Catering

Twee buitenlanders die werken bij een bedrijf dat de catering verzorgt voor de VN zijn bij een raketaanval in de zogenoemde Groene Zone in Bagdad om het leven gekomen. Dat hebben de Verenigde Naties bekendgemaakt. Hun nationaliteit is nog niet bekend.

Cateraars gedood bij raketaanval

Een raket sloeg in nabij een complex van de VN. Ook raakten vijftien mensen bij de aanslag gewond. In de zeer zwaar beveiligde Groene Zone bevinden zich de kantoren van de Iraakse regering, alsmede de Amerikaanse ambassade en kantoren van de VN.

Volgens experts bij het Amerikaanse leger werd de aanslag uitgevoerd met raketten van Iraanse makelij. Dat zou kunnen duiden op een verband met het veiligheidspact tussen de VS en Irak, dat donderdag door het Iraakse parlement werd goedgekeurd.

Een van de belangrijkste tegenstanders van dat pact, dat de Amerikanen toestaat nog tot eind 2011 in Irak te blijven, is geestelijk leider Muqtada al-Sadr. Van hem wordt vermoed dat hij zich schuilhoudt in Iran. Mogelijk werd de aanslag gepleegd door zijn aanhangers.

Reageer op dit artikel