nieuws

25 grote partycateraars Europa bepalen strategie

Catering

Zo belangrijk worden dat de beleidsbepalers in Brussel niet om de organisatie heen kan. Dat is het ultieme doel van de European Party Caterer Association (Epcas). Daarin hebben inmiddels 25 toonaangevende partycateraars zitting. Het is uniek dat zo’n groot aantal uit zo’n diversiteit aan landen samenkomt.

25 grote partycateraars Europa bepalen strategie

En wel tijdens een Working Congres op dinsdag 27 januari in het MECC in Maastricht. Twee jaar na de oprichtingsdatum is de Epcas nu klaar om de strategie te bepalen. Het moet leiden tot kennis- en ervaringsuitwisseling, meer transparantie in de (Europese) partycateringbranche en een stem in het kapittel in Brussel.

Voor de lobby is Europees Parlementariër Toine Manders gestrikt om in de adviesraad plaats te nemen. Hij zal 27 januari ook aanwezig zijn. Verder uiteraard de toonaangevende cateraars/leden uit 14 verschillende landen. Voor Nederland is dat onder meer de ceo van de Koninklijke Van den Boer Groep, Noud van den Boer. Verder komen er tal van vakjournalisten uit de deelnemende landen en zijn er vertegenwoordigers van gerelateerde bedrijven als Mise en place (personeelsvoorziening) en Boels (verhuur).

Tijdens het werkcongres worden de resultaten van onderzoek naar de partycateringbranche door de Hoge Hotelschool in Maastricht gepresenteerd. Dat moet voldoende stof opleveren om de strategie voor de komende drie jaar voor Epcas vast te gaan stellen.

Reageer op dit artikel