nieuws

Marktomvang contractcatering: 3,4 miljard euro

Catering

Het topjaar 2003 wordt nog niet gehaald, maar de omzet in contractcatering is stijgende. Volgens onderzoek van Twynstra & Gudde en Facility Management Nederland is de (geschatte) omzet 3,4 miljard. Het blijkt dat er voor de grote contractcateraars nog veel valt te winnen.

Marktomvang contractcatering: 3,4 miljard euro

De 3,41 miljard euro slaat terug op 2007. Daarmee zijn de topjaren 2003 (3,71 miljard) en 2000 (3,61 miljard) nog niet gehaald. Maar het cijfer is beter dan de 3,27 miljard euro van 2005. Voor de grote contractcateraars valt nog veel te winnen, want uitbestede catering maakt nog geen derde (ruim 1 miljard) uit van de totale omzet.

Dat percentage is overigens al vanaf 2000 te zien. Eén aspect van het in 2008 gehouden onderzoek biedt contractcateraars hoop; het aandeel uitbesteed zal de komende vijf jaar met 18 procent groeien, zo geven de respondenten (facilitymanagers) aan.

De onderzoekers gaven ook aan wat het marktaandeel is van de top drie aanbieders (Sodexo, Compass/Eurest en Albron): 82 procent. Een van de kernwaarden van cateraars sluiten in ieder geval goed aan bij het buzzword van 2008 in facilitymanagement: gastvrijheid.

In Misset Catering 2 meer aandacht voor dit onderzoek onder de opdrachtgevers voor contractcatering.

Zie ook: ‘Facility markt: meer dan 40 miljard euro’ en

Reageer op dit artikel