nieuws

Compass ongenaakbaar in Duitsland

Catering

De Compass Group staat in Duitsland op een schier onaantastbare eerste plaats in de Top 50 van contractcateraars. De Britse onderneming draaide vorig jaar 614 miljoen euro omzet. De nummers twee en drie, respectievelijk Aramark en de Dussmann-Gruppe, volgen op enorme afstand.

Compass ongenaakbaar in Duitsland

Aramark boekte in 2008 (naar schatting) 383 miljoen euro omzet, Dussmann (ook geschat) 342 miljoen. De nummer 1 uit de Top20 van Misset Catering, Sodexo, is bij onze oosterburen ‘pas’ op de vierde plaats terug te vinden met 253,7 miljoen euro. Dat blijkt uit de Top 50 Caterer Deutschlands, gepubliceerd door het vakblad gv-praxis.

Dat meldde verder dat de Duitse cateringbranche te maken heeft met een rem op de groei. Werd in 2007 nog 6,1 procent geplust, vorig jaar was dat nog ‘maar’ 4,6 procent. Volgens het blad domineerde in 2008 een keiharde concurrentie-, prijs- en kostendruk.

Reageer op dit artikel