nieuws

Kantines Rijk veertig procent biologisch

Catering

In de kantines van het rijk moet volgend jaar minstens 40 procent van het assortiment biologisch zijn. Een speciale werkgroep heeft de criteria gepresenteerd voor duurzaam inkopen. Volgens de voorzitter hiervan – Siep Eilander – kunnen die eisen snel worden opgeschroefd.

Kantines Rijk veertig procent biologisch

Om het goede voorbeeld te geven aan consumenten en bedrijfsleven wil milieuminister Jacqueline Cramer dat alle aankopen die de rijksoverheid vanaf volgend jaar doet duurzaam zijn, schrijft het Agrarisch Dagblad.

Landbouw

Later gaat dit ook gelden voor provincies, gemeenten en waterschappen. De normen die Eilander voor tachtig productgroepen heeft opgesteld, naast catering ook voor onder meer energie, vervoer en gebouwen, zijn hierbij leidend.

Volgens de werkgroepvoorzitter leveren zijn criteria geen problemen op voor het bedrijfsleven. Hij denkt dat de primaire landbouw en voedingsmiddelenindustrie gemakkelijk aan de eis van 40 procent biologisch kunnen voldoen. Meer zit er echter op dit moment niet in, zei hij na afloop van een persconferentie. ‘Daarom is 100 procent duurzame catering nu 40 procent biologisch’, aldus Eilander.

Reageer op dit artikel