nieuws

Inzet bedrijfsrestaurants multifunctioneler

Catering

Bedrijfsrestaurants worden multifunctioneler ingericht, waardoor de eet- en openingstijden ruimer zijn en producten aantrekkelijker worden aangeboden. Een traditioneel bedrijfsrestaurant is slechts twee uur per dag geopend. De wens is steeds vaker de gehele dag te kunnen eten, werken, overleggen en pauzeren.

Inzet bedrijfsrestaurants multifunctioneler

Irene Baltus, algemeen directeur van Eurest, verklaart dat veel organisaties hun catering hebben uitbesteed. Ze verlangen lage pakketprijzen. Om marge over te houden, moeten bedrijfsrestaurants efficiënter gaan werken.

Cateringconcepten

Bovendien is het achterhaald dat werknemers op vaste tijden eten, en wordt er vaker gebruik gemaakt van mobiele werkplekken. In 2008 heeft Eurest een multifunctioneel cateringconcept in de markt gezet. De ruimte is voorzien van op tramstellen gelijkende zitgroepen, zodat groepen mensen kunnen vergaderen zonder gestoord te worden.

Bedrijfsrestaurant

KPN heeft vorig jaar zijn bedrijfsrestaurant in het Haagse hoofdkantoor vernieuwd. Jeroen Freijser, manager facility management van KPN, overlegde met de cateraar om een maatwerkoplossing te bedenken. In het restaurant zijn verschillende soorten zitplaatsen gecreëerd. De verse producten worden `on the spot` bereid.

Reageer op dit artikel