nieuws

Cateringhulp ontdekt brand in stadion PSV

Catering

Op de tribune van het Philips Stadion in Eindhoven is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het vuur woedt op de tribune in de hoek tussen de eretribune en westzijde van het stadion waar ook een eetcafé en een restaurant zijn gevestigd.

Cateringhulp ontdekt brand in stadion PSV

Volgens de brandweer is sprake van een flinke rookpluim. De brandweer is met een hoogwerker onderweg. Volgens een woordvoerster van de voetbalclub hebben de medewerkers van PSV het stadion verlaten.

Het Philips-stadion beschikt over diverse horeca-units waaronder eetcafé De Verlenging en restaurant Avant-Garde van topchef Johan van Groeninge. Volgens De Telegraaf zou het vuur zijn uitgebroken in De Verlenging.

Medewerkers van cateraar Maison van den Boer die de brand zagen ontstaan en de brandweer alarmeerden, legden uit dat een lasser in het vak aan het werk was. Vonken belandden onder de tribune. Omstander Ralph Slosser wilde nog blussen met een brandslang, maar het vuur was onbereikbaar en te groot, vertelde hij de schade aanschouwend. Zijn collega Elly Kivits belde de brandweer die snel ter plaatse was.

Reageer op dit artikel