nieuws

Sodexo: internationale erkenning voor duurzaam beleid

Catering

Sodexo is officieel erkend voor haar toewijding aan duurzaamheid. De cateraar/facilitair dienstverlener kreeg voor het derde achtereenvolgende jaar onderscheidingen van het instituut Sustainable Asset Management (SAM).

Sodexo: internationale erkenning voor duurzaam beleid

Dat bracht het zogeheten Sustainability Yearbook 2010 uit. Daarin staan 2500 grootste bedrijven ter wereld die economische prestaties en duurzaamheid weten te combineren. Sodexo is gekozen als SAM Sector Leader 2010 en SAM Gold Klasse 2010.

Sodexo wordt door SAM gezien als de voorhoede van de categorie ‘Hotels, Restaurants, Bars & Recreational Services’. Op basis van de criteria: Brand Management, voedselveiligheid, milieubeleid, Management System, gezond leven, Local Impact van Business Stakeholder Engagement en normen voor leveranciers.

Dow Jones

Sodexo voerde de nieuwe roadmap duurzaamheid, ‘The Better Tomorrow Plan’. Met 380.000 medewerkers die iedere dag contact hebben met 50 miljoen consumenten over de hele wereld, is Sodexo zich volledig bewust van haar sociale en milieu-bijdrage, aldus SAM.

Sodexo is ook gerangschikt 71st door Covalence op haar lijst van de meest ethische bedrijven ter wereld, het eerste jaar dat de Groep is opgenomen. Sodexo is onlangs ook voor de vierde achtereenvolgende keer als Global Super Sector Leader van de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI).

Meer Sodexo:

Reageer op dit artikel