nieuws

Multiservicecontract Compass in Zaanstad

Catering

Catering-, schoonmaak- en beveiligingsdiensten, vending en afvalmanagement. Al deze diensten zijn samengebald in een multiservicecontract dat Compass onlangs afsloot met de gemeente Zaanstad. Die betrekt binnenkort een nieuw stadhuis.

Multiservicecontract Compass in Zaanstad

De gemeente wilde meerdere facilitaire diensten door één aanbieder laten invullen. Eurest Services, onderdeel van Compass Group Nederland mag de opdracht de komende vier jaar invullen, met een optie voor nog eens drie jaar.

Eurest Services verzorgt gefaseerd catering-, schoonmaak- en beveiligingsdiensten, vending en afvalmanagement op meerdere locaties in Zaanstad.

In de loop van 2010 verhuist de gemeente naar een nieuw stadhuis, direct naast NS Station Zaandam. In het nieuwe stadhuis zal de catering worden ingevuld met een lunchvoorziening en een espressobar.

Verantwoordelijkheid

Vincent Peeters, directeur Eurest Services, merkt dat er steeds meer vraag komt naar geïntegreerd facilitair management: ‘Ook binnen overheidsinstellingen is het belangrijk om zo kostenefficiënt mogelijk te werken. Met name op het gebied van facilitaire diensten kan veel bespaard worden.’

De afdeling Facilitaire Zaken van de gemeente wil een regie-organisatie zijn. Dat betekent onder meer logische samenwerkingsverbanden met marktpartijen waardoor meer verantwoordelijkheid bij een leverancier kan worden neergelegd en heldere afspraken kunnen worden gemaakt, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel