nieuws

Red Bull verboden voor scholieren

Catering

Op een Haagse middelbare school mogen geen energiedrankjes meer worden verkocht. De rector van het Christelijk College de Populier bant energieboosts zoals Red Bull en AA-drink uit de schoolkantine.

Red Bull verboden voor scholieren

Volgens de rector worden leerlingen hyperactief na het drinken van een blikje of flesje energiedrank. ‘Maar als het oppeppende effect is uitgewerkt, zijn scholieren futloos, aldus de rector in dagblad De Pers.

De Haagse school is niet de eerste opleiding die energiedrankjes weert. Leerlingen van het Ichtus College in Dronten waren woedend toen er een verbod kwam op Red Bull. Ook scholengemeenschap Werenfridus uit Hoorn heeft de drankjes verbannen. De school zegt dat het in het beleid pas. ‘We leren scholieren zuinig te zijn op hun lichaam. We willen ook niet dat er gerookt of gedronken wordt op school.’

Volgens een woordvoerder van het Voedingscentrum zou niet alleen de cafeïne in een energiedrankje de boosdoener zijn van het ‘stuitergedrag’ van de jeugd. Jongeren vinden het stoer om uti z’n blikje te drinken ,daardoor gaan ze zich wellicht ook anders gedragen, aldus het Voedingscentrum over het psychologisch effect van de energiedrankjes.

Reageer op dit artikel