nieuws

Personeelsfeest ziekenhuis AMC kost bijna drie miljoen euro

Catering

Een groot personeelsfeest van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) heeft bijna drie miljoen euro gekost. Velen vinden de peperdure party niet matchen met de bezuinigingen van het ziekenhuis.

Personeelsfeest ziekenhuis AMC kost bijna drie miljoen euro

Het personeelsfeest in het RAI-complex afgelopen weekend heeft 2,8 miljoen euro gekost. Meer dan tienduizend mensen bezochten het feest. Marco Borsato, Karin Bloemen, Ali B. en Liesbeth List traden onder meer op. Ook was er een modeshow van Mart Visser. Per persoon werden de kosten geraamd op zo’n 250 euro, aldus Het Parool

Het feest leidde ondanks de grote opkomst ook tot ergernis. Velen vinden de peperdure party niet matchen met de bezuinigingen van het ziekenhuis. De ontevreden reacties worden in het dagblad deels weerlegd door een woordvoerder van het AMC.

Geld opzij gelegd

‘Daar zijn inderdaad vragen over gesteld. Maar uiteindelijk is het door iedereen enorm op prijs gesteld. Andere bedrijven sturen hun personeel elk jaar naar een grote dinershow. Dan ben je ongeveer hetzelfde kwijt.’

Volgens de woordvoerder had het AMC geld opzij gelegd voor deze megaparty. ‘Dit was de eerste écht grote partij in 25 jaar. Toen werd het AMC-gebouw in fasen door de diverse afdelingen betrokken. Om dat te vieren besloot de raad van bestuur drie jaar terug om vast wat geld opzij te zetten om al het personeel eenmalig te fêteren na, ook, zware tijden. ‘

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel