nieuws

MVV Maastricht bereidt gezonde giga-cheeseburger

Catering

Berichtten wij gisteren nog over het grootste kopje koffie ooit, vandaag doen we er een schepje bovenop: ’s werelds grootste cheeseburger sinds mensenheugenis wordt aanstaande zondag bereid in Maastricht door voetbalclub MVV. En de reuzenburger wordt nog gezond ook.

MVV Maastricht bereidt gezonde giga-cheeseburger

Gezond leven en sporten gaan volgens MVV hand in hand. De Maastrichtse club heeft maatschappelijke projecten hoog in het vaandel staan en daarbij hoort ook de strijd tegen obesitas. In dat kader gaat MVV op haar open dag, zondag 24 juli aanstaande, de hoogste gezonde cheeseburger ooit maken.

Geen vlees

Samen met Resto VanHarte Maastricht en met medewerking van Albert Heijn, De Bisschopsmolen en Cox Geelen gaat een stel kinderen aan de slag om een vijf meter hoge, gezonde cheeseburger te bereiden. De burger bestaat uit sla, kaas, tomaten en augurk.

Veiling

De club schakelt een hoogwerker in om er zeker van te zijn dat de hoogte van 5 meter ook daadwerkelijk kan worden bereikt. Na bereiding wordt de burger niet ingepakt, maar wel verkocht. De Maastrichtse volkszanger Huub Adriaens treedt op als veilingmeester en zal de cheeseburger meegeven aan de hoogste bieder(s), desnoods in verschillende delen. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis Maastricht.

Reageer op dit artikel