nieuws

Ondernemers ontevreden over beleid aanbestedingen

Catering

Slechts drie procent van de ondernemers is tevreden over het aanbestedingsbeleid van de overheid. Dat blijkt uit een enquête van D’66, zo meldt De Telegraaf.

Ondernemers ontevreden over beleid aanbestedingen

Het beleid ten aanzien van aanbestedingen werd door D66-Kamerlid Verhoeven om schreven als een blinde vlek. ‘Gemeenten besteden het schoonmaakwerk, de catering of de beveiliging van bijvoorbeeld al hun scholen bij één aanbieder aan. Een startende ondernemer staat daardoor bij voorbaat buiten spel.’

Het bedrijfsleven is ontevreden over het kabinet. Het kabinet krijgt van de 774 ondervraagden een 5,8 als gemiddeld rapportcijfer. Met name rond ontslagrecht en arbeidsmigratie doet de ploeg van Rutte te weinig, zeggen de zelfstandigen in een enquête van D66.

Maar liefst 79 procent van de ondervraagden hekelt de regels rond ontslagbescherming.

Reageer op dit artikel